La Palma: Cumbre Nueva

Op een mooie, zonnige dag, gaan wij wederom op pad. De temperatuurmeter in onze auto wijst 30 graden Celsius aan. Dat wordt weer puffen op deze mooie septemberdag.

Bij El Paso buigen we vlak voor de tunnel af en draaien de LP-301 op. Terwijl we richting het recreatiegebied bij El Pilar rijden, komen we langzaam maar zeker in de wolken te rijden en daalt de temperatuur dramatisch. Als we parkeren wijst de thermometer nog slechts 13,5 graad aan. Hoewel we erover gelezen hadden dat de verschillen op dit kleine eiland groot kunnen zijn, zijn we stomverbaasd. Hemelsbreed zijn we nog geen 10 kilometer van ons hotel verwijderd en de temperatuur is meer dan gehalveerd!

En toch... Het is weleens lekker om niet in de brandende zon te lopen, lekker om de druppels die van de bomen af rollen te voelen. Het is genieten als je over de GR131 loopt en de wolken voor je langs "rollen." Het geeft ook een aparte sfeer aan het gebied rond de Cumbre Nueva. Echter: bij helder weer zou je hier een bijzonder mooi uitzicht moeten hebben. Maar dat kunnen wij dus niet bevestigen.

Behalve de GR131 die wij van El Pilar richting het noorden volgden (en dus later weer terug via hetzelfde pad), hebben wij bij terugkeer bij de parkeerplaats ook nog een klein stuk van de PR LP 14 gevolgd. Ook dit pad lijkt zeer de moeite waard te zijn. Met de nodige kilometers en hoogtemeters van de afgelopen dagen hebben wij dit pad echter maar een klein stuk gevolgd. Vandaag zou een gemakkelijke dag worden, met niet al teveel klimwerk.

De foto's spreken voor zich...

De mist tussen de bomen zorgt voor een mystieke sfeer.

Mooie doorkijkjes vanaf de GR131

Doorkijkje vanaf de PR LP 14.

PR PL 14.


Pad van de PR LP 14. Bij vochtig weer is het goed oppassen, want de stenen
en de gevallen dennennaalden zijn glad.

Reacties