Trage Tocht Leersum-Doorn

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Terwijl onze oudste dochter vanuit Maastricht liet weten dat het daar pet-weer was, was de zon bij ons juist volop aanwezig. Echt zo'n dag om er op uit te trekken.

Normaal ben ik niet zo'n bos-mens. Een wandeling met alleen maar bos, doe ik liever niet. Want als je 10 bomen hebt gezien, heb je ze allemaal gezien toch?
Nee, doe mij maar afwisseling. Bos? Prima, maar dan ook wat vergezichten graag.
Maar als de herfst eenmaal zijn intrede doet, dan is het bos voor mij wel "the place to be." De explosie van kleuren, de paddenstoelen, "sloffen" door bergen bladeren. Dat is genieten.
Op naar de Utrechtse heuvelrug dus! Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied van Nederland.

Goed, Trage Tocht Leersum-Doorn dus vandaag. Zowel een PDF-bestand als het GPS-bestand is te downloaden via Wandelzoekpagina. Wij hebben eigenlijk alleen het GPS-bestand gebruikt.

De Utrechtse Heuvelrug ontstond in de een na laatste ijstijd. Door het ijs werden de toen bestaande rivierafzettingen opgestuwd tot hoge stuwwallen. Er zijn verschillende "toppen" die hoger zijn van 50 meter. Tijdens de route moet je dus toch af en toe een pittig klimmetje maken.
Deze Trage Tocht leidt je o.a. over de Dartheide, de Kaapse Bossen, langs de St. Helenaheuvel en Kasteel Broekhuizen.

Het was onze eerste Trage Tocht. Het concept spreekt ons erg aan: minimaal 70% onverharde paden per wandeling en het liefst ook zo min mogelijk delen met fietsers. Wie vaker wandelt, weet dat dat erg fijn is. Top dus, die wandelingen die door WolfsWandelplan gratis ter beschikking worden gesteld.
Deze Trage Tocht Leersum-Doorn had zelfs 90% onverhard. Dat maakte wel dat het door de regen van de afgelopen dagen soms zwaar lopen was en onze schoenen nu aan een poetsbeurt toe zijn. ;-)
Dat er meer Trage Tochten gaan volgen, is wel zeker.

Vergeleken met de Groene Wissel Oosterbeek die wij 2 weken geleden maakten, vonden wij deze wandeling nóg mooier. Maar misschien alleen al om het simpele feit dat de zon vandaag volop scheen en de herfstkleuren gewoon mooier uitkwamen...

Volgens onze GPS was de route 18,6 km.

En nu genieten van de foto's...

     


Paddenstoelen en zwammen
  in allerlei soorten en maten.


De uitkijktoren op de heuvel "Doornse Kaap" geeft een schitterend uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.
Bij helder weer kan je de Dom in Utrecht zelfs zien!


Herfstkleuren op zijn mooist.




De regen van gisteravond zorgde soms voor verrassende blikken op de bomen.


Reacties