Rondwandeling Zaanse Rietveld en de Rietveldse Polder (11 km vanaf Station Alphen a/d Rijn OF 8 km vanaf parkeerterrein Zaanse Rietveld)

Mijn man en ik zijn van die bofkonten die middenin het Groene Hart wonen. Op nog geen 20 minuten lopen vanaf ons huis, bevindt zich de Rietveldse Polder, met daarin het in 2007 geopende natuurgebied “Het Zaanse Rietveld”. Het is een schitterend stukje Groene Hart waar wij graag wandelen!

Ik heb 2 wandelingen gemaakt: de ene is met Station Alphen aan den Rijn als begin- en eindpunt. De totale lengte is bijna 11 km. 
De andere wandeling is handiger als je met de auto komt. Je kunt je auto dan gemakkelijk (en gratis) parkeren bij het natuurgebied Het Zaanse Rietveld (neem vanaf de N11 afslag nr. 3). Omdat het dan niet zo zinnig is om langs het station te lopen, heb ik een andere route gemaakt. Deze is 8 km lang.

Hieronder vind je wat foto's van dit mooie en bijzondere stukje Randstad.








Het route die je gaat wandelen is grotendeels verhard, maar in het natuurgebied zijn de paden onverhard en kan het soms drassig zijn. 
Let ook op dat je soms de weg moet delen met fietsers en een heel klein stukje ook met auto's.

Maak ook gerust een klein uitstapje uit de route richting de vogelkijkhut (wordt aangegeven met bordjes). Het is leuk om daar even te stoppen en te kijken welke vogels zich op en rond het watertje begeven. Zijn de kluten er? Of is misschien de bruine kiekendief in beeld? Of misschien - als je er toevallig vlak voor zonsondergang bent - komen daar de wulpen net aan. Wij vinden dat echt een kippenvel moment! Kijk maar eens op dit youtube-filmpje!

Hieronder staat een overzicht van de 2 routes.


Route 11 km
Route 8 km




















De bestanden voor o.a. Garmin kun je hier downloaden:

Reacties