Molenviergang Aarlanderveen

Bijna mijn hele leven woon ik al in Alphen aan den Rijn, op een steenworp afstand van Aarlanderveen, met de enige nog werkende Molenviergang ter wereld... En nog nooit had ik de wandeling langs deze Molenviergang gemaakt. Op een mooie, zonnige vrijdagmiddag begin april moest daar dan toch maar eens verandering in komen.

Bezoek de website Molenviergang Aarlanderveen als je meer informatie wilt over de Molenviergang, de molens en allerlei activiteiten. Op die site staat ook een kaartje van de wandelroute.

De hele route is aangegeven met rood-gele pijlen (stickers op lantaarnpalen e.d., let op dat er af toen toe in plaats van een sticker ook weleens een paaltje staat met een route-aanwijzing! In ieder geval zit er 1 paaltje in de aanlooproute vanuit Alphen aan den Rijn, bij de voetbalvelden/parkeerterrein Zegersloot).

De markeringen vind je al op het Station Alphen aan den Rijn, van waar je een aanlooproute kunt volgen. Deze aanlooproute is ca. 4 km.
De wandelroute Molenviergang is 9 km (kan opgesplitst worden in een deel van 6 km (langs 3 molens) en een deel van 3 km (langs molen 4).
Zou je dus de hele route incl. aanlooproute vanaf Alphen aan den Rijn lopen, kom je op een totale afstand van zo'n 17 km.


Gelukkig hoeven we deze brug niet over te steken!
In elke polder zie je ze wel: een of andere biddende roofvogel (valk)
Deze gans pronkt met haar mooie, franje-achtige veren.




Molen 1, 2 en 3 mooi op een rij.



Dit is de route die wij gelopen hebben.
LET OP! Wij hebben een andere aanlooproute genomen dan de officiƫle aanlooproute!





Reacties