Zaanse Schans met als bonus: het Wormer- en Jisperveld!

Tjonge, best al een tijd geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt! We hebben overigens best wel veel gewandeld, dus ik zal met terugwerkende kracht wat (foto)verslagen plaatsen.

Afgelopen zaterdag waren we met onze "wees-beer" James die we in Frankrijk van Netty en Alan kregen bij de Zaanse Schans.

Wandelfanaten als we zijn, vonden we een wandelingetje langs de Zaanse Schans alleen niet genoeg. En dus parkeerden we bij het P+R terrein bij het station Koog-Zaandijk en gingen te voet via Zaandijk (over de Lagedijk) richting Wormerveer.

Daar staken we bij de eerste brug die we tegen kwamen de Zaan over en liepen langs oude monumentale pakhuizen aan de Veerdijk verder richting natuurgebied De Trickel. Ineens bleken we daar langs de rand van het Wormer- en Jisperveld te lopen!
Wat een toeval dat onze interesse voor dit gebied een paar dagen daarvoor al gewekt was door een uitzending van De Baardmannetjes!

Adembenemende uitzichten van Hollandse wolkenluchten die weerkaatst werden in het stilstaande water van "De Poel". Op circa een half uur rijden vanaf het centrum van Amsterdam waanden wij ons alleen op de wereld.


Je begrijpt: het Wormer- en Jisperveld gaan we op korte termijn nóg eens bezoeken en heel uitgebreid verkennen!

Via het Veenmospad en het Rietgorspad kun je volop genieten van uitzichten over "De Poel".
De route vervolgt over de Dorpsstraat in Wormer en over het fietspad langs IJsclub Nova Zembla richting Bartelsluis.

En dan komen langzamerhand de molens van de Zaanse Schans in zicht... En daarmee ook de drukte, helaas.
Via het Klaverpolderpad (voetpad) ontwijk je de drukte enigszins, want de echte toerist fietst of wandelt een keer heen en een keer terug langs de molens en houdt het dan voor gezien. Maar vanaf het Klaverpolderpad blijk je een schitterend uitzicht te hebben vanuit de polder op de Zaanse Schans. Een aanrader dus!
Uitzicht vanaf het Klaverpolderpad.
Een keer NIET richting de Zaanse Schans met juist de andere kant op.
Minstens net zo mooi!
Het Klaverpolderpad eindigt bij het uitkijkplatform vlak bij het parkeerterrein en het Zaans museum.

Wees-beer James bij de Zaanse Schans
Wees-beer James is alleen op reis. Hij is gestart in het Verenigd Koninkrijk en kwam via Frankrijk bij ons in Nederland terecht. Wij zijn een tijdje zijn adoptie-ouders geweest en via onze dochter gaat James weer verder op reis... Richting Italië.
Je kunt zijn reis hier volgen: Facebook Scarlets Little Orphans

Tot slot nog een mooi plaatje van de Zaanse Schans.
Een stukje erfgoed waar we trots op mogen zijn!









Reacties