De teller: 2409 km!

In het voorjaar van 2015 besloten wij om naar Noord Ierland op vakantie te gaan en om daar veel te gaan wandelen. Om ons goed voor te bereiden, vonden wij het noodzakelijk om onze "benenwagen-kilometers" wat te gaan opkrikken. Voor die tijd wandelden we geregeld, maar niet regelmatig. En wat we wandelden was 90 van de 100 keer hetzelfde rondje door onze woonplaats.
Meten door middel van GPS had ik weleens gedaan, maar meestal niet registreerde ik onze wandelingen niet.

In de loop van april 2015 zijn we alle wandelingen gaan registreren met GPS. Daarvoor gebruik ik op mijn smartphone de app "Mapmywalk." Naast deze app zijn we ook alle afstanden gaan invoeren in een Excel-bestand.

Elke maand bepalen we vooraf een doel. Via een grafiek kunnen we in Excel mooi zien of we een beetje op schema liggen. Een paar keer werd het spannend of we het maanddoel zouden halen. maar met een extra lange wandeling wisten we daar dan toch weer in te slagen. Het werkt dus ook stimulerend. En een klein beetje regen of kou is nu geen reden meer om een keer over te slaan... Vooral ik had nog weleens de neiging om dan "laat maar" te denken.

Nu we dit al ruim 1,5 jaar doen, is het ook mooi om via Excel het ene jaar met het andere jaar te vergelijken. Vrijwel elke maand maken we meer kilometers dan dezelfde maand het jaar ervoor. Alleen de 2 maanden waarin we in 2015 vakantie hadden (juni en november) hebben we niet kunnen evenaren.

Ons Excel-overzicht over 2015 en 2016.
Inmiddels lopen wij nu - eind november 2016 - al 9 maanden op rij 200 km of meer per maand. Voor heel 2016 staat de teller nu op 2409 km. Ter vergelijk: in 2015 hebben wij nu meer dan 1693 km gemeten.

Wij zijn benieuwd waar de kilometerstand op gaat eindigen over 2016... Nog 1 maand te gaan!

Reacties