Trage Tocht Hollandse Rading: op zoek naar de ganzen.

Het nieuwe jaar is alweer even bezig. De vaste wandelingen die wij door de week 's avonds maken, hebben wij al heel wat keertjes afgelegd in 2017. Onze "benenwagen-teller" staat dit jaar alweer op een dikke 350 km. Hoog tijd dus om weer eens een nieuwe lange wandeling uit te proberen.

Afgelopen vrijdag gingen wij daardoor naar Hollandse Rading. Mijn man kent deze plaats vooral vanuit zijn hele jonge jaren, toen hij er eens met zijn ouders in een vakantiepark verbleef. Een jaar of 3 was hij toen, dus veel weet hij er niet meer van. Eigenlijk alleen maar dat hij achterna werd gezeten door ganzen. Een klein trauma heeft hij ervan overgehouden, waar mijn dochters en ik hem af en toe graag mee plagen. "Op zoek naar de ganzen" heb ik deze wandeling dan ook genoemd toen wij op het punt stonden weg te gaan. Het leverde een verontwaardigde blik op.

De keuze aan wandelroutes is groot. Trage tochten en Groene Wissels hebben vaak onze voorkeur omdat het vaak mooie wandelingen zijn. Ze zijn ook meestal goed beschreven en er is ook een GPS-bestand.

De keuze voor de Trage Tocht Hollandse Rading werd vooral gemaakt op basis van het aantal kilometers (16 t.o.v. 12 van de Groene Wissel).

Achteraf bezien misschien niet de beste manier van kiezen. Deze trage tocht viel ons een beetje tegen. Er zijn toch heel wat stukken waar je het pad moet delen met fietsers, je loopt veel door bebouwde kom/langs drukke weg/met de A27 razend op de achtergrond. En misschien nog wel het belangrijkste: wij houden meer van kleine, kronkelpaden dan van grote, brede en kilometers alleen maar rechtdoor lopen. Dat hadden we natuurlijk al op het kaartje bij de routebeschrijving kunnen zien, maar gewoon niet goed op gelet.

Gelukkig kan je als je met GPS wandelt, de route eenvoudig omdraaien. Dus op het punt waar we moesten kiezen, hebben we besloten eerst het stuk langs de drukke A27 te wandelen. Pas na een dikke 3 km begon het leuker te worden, maar zoals gezegd, wel van die brede, kilometerslange bospaden.

Aan het eind kwam er dan toch nog een mooi stuk bos, met leuke smalle, kronkelige paadjes. In de routebeschrijving is dit het deel onder punt 1 en 2.
Met nog wat energie over, hebben we juist in dit gebied nog wat extra paden bewandeld en er toch nog een mooie wandeling van gemaakt.

Maar deze Trage Tocht zullen wij niet snel meer maken!

Ganzen hebben we trouwens niet veel gezien... ;-)

Reacties